Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Marea Britanie a anunțat sancțiuni…

Marea Britanie a anunțat sancțiuni împotriva a 386 de membri ai Dumei de stat care au votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Lugansk și Donețk

Marea Britanie a anunțat sancțiuni împotriva a 386 de membri ai Dumei de stat care au votat pentru recunoașterea independenței regiunilor separatiste Lugansk și Donețk, scrie BBC.

Ministerul britanic de Externe a transmis că noile sancțiuni „vor interzice celor enumerați să călătorească în Regatul Unit, să acceseze bunuri deținute în Regatul Unit și să facă afaceri aici”.

„Duma de Stat a Rusiei a ratificat în februarie tratate care recunoșteau independența regiunilor Lugansk și Donețk – parte a teritoriului suveran al Ucrainei – și a autorizat prezența permanentă a armatei ruse acolo, acționând ca pretext pentru invazia Rusiei”, se arată în comunicatul MAE de la Londra.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că mișcarea i-a vizat pe „cei complici la invazia ilegală a Ucrainei de către Putin și pe cei care susțin acest război barbar”.

A 16-a zi de război în Ucraina a început cu bombardamente în Mariupol, Dnipro și Luțk. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Autoritățile ucrainene susțin că peste 100 000 de ucraineni au fost evacuați în ultimele două zile.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.