Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Kremlinul susține că SUA au…

Kremlinul susține că SUA au declarat „război economic” Federației Ruse după ce au interzis importul de petrol și gaze naturale

Foto: Reuters

Kremlinul susține că SUA au declarat „război economic” Rusiei, în urma anunţului făcut de Washington privind introducerea unui embargo asupra importurilor americane de petrol şi gaze rusești, transmite Reuters.

„SUA au declarat război economic Rusiei şi poartă acest război”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Peskov a spus că Moscova se va gândi serios la ce va face în urma deciziei preşedintelui american Joe Biden de a interzice importurile de petrol şi gaz din Rusia.

Peskov a dat asigurări totodată că Rusia a fost, este şi va continua să fie un furnizor de energie de încredere şi a precizat că fluxurile de energie nu au fost întrerupte.

„Însă acest dezmăţ ostil declanşat de Occident complică foarte mult situaţia şi ne forţează să ne gândim serios” la paşii următori, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Sancţiuni economice masive au fost adoptate de numeroase ţări, în special occidentale, împotriva Rusiei după intrarea soldaţilor ruşi în Ucraina în urmă cu aproape două săptămâni.

SUA şi Marea Britanie au anunţat marţi că interzic importurile de hidrocarburi din Rusia, în timp ce UE este mai reticentă în a lovi acest sector de care este foarte dependentă.