Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Japonia va oferi un pachet…

Japonia va oferi un pachet de asistență financiară în valoare de 100 milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine

Sursa foto: Getty Images

Guvernul japonez va oferi un pachet de asistență financiară în valoare de 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, a anunțat marți, 5 aprilie, Ministerul de Externe al Japoniei, transmite CNN.

Resursele financiare vor fi folosite pentru a sprijini eforturile de asistență medicală și alimentară, precum și pentru persoanele strămutate în țări precum Polonia, R. Moldova și România.

Suma totală a ajutorului acordat va ajunge la 200 de milioane de dolari de la anunțarea primului pachet de sprijin, pe 11 martie, a precizat ministerul.

„Guvernul Japoniei va continua să ofere sprijin și să fie alături de poporul ucrainean care se confruntă cu greutăți, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7″, anunță ministerul.

Printre cele nouă organizații internaționale și japoneze care au primit fonduri se numără Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR).

Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), Filippo Grandi, peste 4 milioane de persoane, adică aproape 10% din populația Ucrainei de dinainte de război, au fugit din țara lor de origine de la începutul invaziei rusești.

Conform datelor furnizate de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), printre refugiații care fug de războiul din Ucraina se numără cel puțin 203.000 de cetățeni din țări terțe.

Un raport al ONU arată că peste 2,3 milioane de cetățeni ucraineni s-au refugiat în Polonia, în timp ce sute de mii au fugit în țările vecine, inclusiv în România, R. Moldova și Ungaria.