Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Întâlnire între Zelensky și Putin.…

Întâlnire între Zelensky și Putin. Ce spune delegația ucraineană după negocierile cu Rusia de la Istanbul

O propunere de întâlnire a președinților Ucrainei și Rusiei a fost deja trimisă Federației Ruse, iar partea ucraineană așteaptă un răspuns în acest sens. Asta spune David Arakhamia, membru al delegației de negocieri, președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, partidul de guvernământ din Ucraina, după discuțiile desfășurate cu delegația rusă marți, 29 martie, la Istanbul.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, a spus că delegațiile au suficient material acumulat pentru a face posibilă o întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelensky și președintele rus Vladimir Putin.

Declarațiile au fost făcute de parlamentarul ucrainean după runda de negocieri cu Federația Rusă desfășurată la Istanbul.

„Credem că am acumulat deja suficient material pentru a face posibilă o întâlnire între președinții Ucrainei și Federației Ruse”, a spus Arakhamia.

Potrivit acestuia, o astfel de propunere a fost deja trimisă Federației Ruse.

O rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia a avut loc astăzi la Istanbul. Ucraina s-a oferit să semneze un acord privind garanţiile internaţionale de securitate. Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului Președintelui, a spus cum va fi implementat acest acord. DETALII AICI

Consilierul președintelui Ucrainei: Ucraina propune semnarea unui acord cu privire la garanțiile internaționale de securitate ale sale