Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incendiul izbucnit în jurul orei…

Incendiul izbucnit în jurul orei 3:00 la Centrala Nucleară Zaporojie a fost lichidat

La ora 06:20, incendiul din clădirea de antrenament a Centralei Nucleară Zaporojie din orașul Energodar a fost eliminat. Nu există victime sau răniți. Acest lucru este menționat într-un mesaj de pe canalul Telegram al Serviciului de Stat de Urgență.

Incendiul din clădirea de antrenament a centralei nucleare Zaporojie a fost localizat.

„La ora 05:55, un incendiu în clădirea de antrenament (dimensiune 60×40 m) a CNE Zaporizhzhya din orașul Energodar a fost localizat pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați. Preiminar, nu au existat victime sau răniți”, se arată în raport.

 noaptea târziu, pe 4 martie, invadatorii ruși au intrat în prima unitate de putere a CNE Zaporizhzhya . Salvatorii nu au reușit să stingă incendiul.

Această unitate de alimentare a fost conectată la rețea în urmă cu o săptămână, iar în urmă cu câteva zile a fost trecută în starea de reparații programate.

Anterior, un purtător de cuvânt al centralei nucleare Zaporojie a înregistrat un mesaj video în care declara că Rusia trage în centrala nucleară. Vineri noaptea s-a raportat că CNE Zaporojie a luat foc.

Președintele Zelensky a reacționat la atacul asupra ZNPP și a cerut Europei și lumii să se trezească și a avertizat cu privire la consecințele în cazul în care centrala nucleară va exploda.

El a menționat că președintele rus Vladimir Putin, de fapt, a început deja un război nuclear, de care Occidentul se temea atât de mult. Acum, acesta din urmă trebuie să ia măsuri.