Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Hartă actualizată a invaziei trupelor…

Hartă actualizată a invaziei trupelor ruse în Ucraina în cea de-a cincea zi de război

Presa ucraineană a publicat dimineață, 28 februarie, o hartă actualizată a invaziei trupelor ruse în Ucraina începând cu dimineața celei de-a cincea zi de război.

Harta actualizată:

Ministerul de Externe din Belarus a publicat duminică o fotografie cu sala în care ar urma să se desfășoare negocierile dintre Rusia și Ucraina. Volodimir Zelensky a spus că negocierile vor avea loc la Pripiat, aproape de granița dintre Belarus și Ucraina, fără condiții prealabile.

La exact cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, în această dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Sirenele de alarmă răsună în Jîtomîr, Harkov si Dnipro. Serviciile secrete ucrainene sugerează că Belarus este „pregătită de a participa direct” la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei