Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Hackerii de la Anonymous dezvăluie…

Hackerii de la Anonymous dezvăluie identitatea „măcelarului din Bucea”, responsabil pentru masacrarea a sute de civili ucraineni – FOTO

Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovich, unitatea militară 51460, comandantul brigăzii celei de-a 64-a brigăzi separate de puști motorizate (teritoriul Khabarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucea. Un anunț în acest sens a fost făcut de hackerii Anonymous, care au publicat și imagini cu cel pe care îl numesc „măcelarul din Bucea”.

Într-o postare făcută pe pagina de Twitter Anonymous Operations, hackerii de la Anonymous au postat un mesaj însoțit de fotografia unui soldat rus pe care îl descriu drept măcelarul responsabil de atrocitățile din regiunea Bucea, din apropiere de Kiev, unde zeci de cadavre ale civililor ucraineni au fost găsite pe străzile din oraș, după ce soldații ruși care capturaseră regiunea încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, s-au retras.

Crimele din Bucea

După eliberarea regiunii Bucea, regiunea Kiev, în spațiul public au început să apară numeroase fotografii și videoclipuri, care, potrivit autorităților ucrainene, demonstrează atrocitățile invadatorilor ruși. În special, în imagini apar cadavrele unor civili ucraineni întinși pe străzile din Bucea. Unii au mâinile legate la spate și răni în cap provocate de împușcături.

Ministerul rus al Apărării a negat orice implicare în crimele brutale și torturarea locuitorilor din Bucea. Ei spun că cadavrele au fost aruncate recent pe străzi, după ce toate unitățile rusești au părăsit complet Bucea, în jurul datei de 30 martie. Aceste declarații au fost însă infirmate de imaginile din satelit surprinse în Bucea, care arată că persoanele decedate stau pe străzile din Bucea încă de la începutul lunii martie.

La 4 aprilie, Rusia a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind „provocările radicalilor ucraineni” la Bucea, dar solicitarea a fost refuzată. 

„Faptele rusești” din Bucea versus dovezi. Imaginile din satelit contrazic afirmațiile rusești în legătură cu regizarea masacrului din oraș, după retragerea soldaților ruși: cadavrele stau pe străzi încă din 12 martie – VIDEO