Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul elvețian a extins vineri…

Guvernul elvețian a extins vineri sancțiunile împotriva Rusiei

Sursa foto: Digi 24

Guvernul elvețian a extins vineri, 4 martie, sancțiunile împotriva Rusiei, în concordanță cu măsurile suplimentare impuse de Uniunea Europeană, restricționând exporturile și serviciile financiare către această țară după ce forțele rusești au invadat Ucraina, scrie Reuters.

Într-o abatere bruscă de la neutralitatea sa tradițională, Elveția a trecut luni la adoptarea sancțiunilor pe care Uniunea Europeană (UE) le-a impus companiilor rusești și la înghețarea activelor acestora pentru a pedepsi invazia din Ucraina.

Blocul UE cu 27 de membri a aprobat o serie de interdicții financiare, energetice, de export și de călătorie începând de săptămâna trecută.

Printre acestea se numără înghețarea activelor băncii centrale rusești, închiderea spațiului aerian al UE către Rusia, eliminarea mai multor bănci rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT și sancțiuni împotriva unui grup de oligarhi ruși.

„Consiliul Federal continuă să monitorizeze îndeaproape evoluțiile”, a precizat cabinetul. „Acesta va decide în mod autonom dacă va adopta sau nu alte sancțiuni UE împotriva Rusiei”.

UE lucrează la măsuri suplimentare care ar putea include luarea în vizor a criptomonedelor.

Elveția a declarat vineri că aprovizionarea sa cu energie este suficientă pentru această perioadă, dar că lucrează la un nou plan privind industria elvețiană a gazului.