Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Germania spune că este pregătită…

Germania spune că este pregătită să ofere garanții de securitate Ucrainei după încheierea războiului

Sursa foto: depositphotos.com

Germania este pregătită să ofere garanții de securitate Ucrainei, dar afirmă că războiul continuă și că încă nu s-a ajuns la un progres în negocierile de pace. Acest lucru a fost declarat de ministra germană de externe, Annalena Berbock, notează unian.net.

Potrivit ministrei Afacerilor Externe, Germania este pregătită să asigure securitatea Ucrainei după încheierea războiului. Dar războiul continuă – iar declarațiile rusești nu pot fi de încredere, a subliniat ea.

„Dacă este nevoie de garanții, atunci Germania va fi și ea acolo și va da garanții. Suntem în deplină solidaritate, 100% cu Ucraina. Acest lucru este valabil și pentru negocierile de pace și pentru continuarea ordinii de pace. Când partea rusă vorbește despre garanție și neutralitate, înseamnă ceva foarte diferit de partea ucraineană”, a spus ea.

O rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia. Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

Președintele fracțiunii „Servitorul Poporului”, David Arakhamia, șeful delegației ucrainene, a spus că Kievul vede următoarele țări ale Consiliului de Securitate al ONU printre garanți: SUA, Marea Britanie, China, Franța, Turcia, Germania, Canada, Italia, Polonia și Israel.

Următoarea rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina va avea loc vineri, 1 aprilie, în format videoconferință.