Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Ministerul ucrainean al Apărării…

FOTO Ministerul ucrainean al Apărării susține că forțele ucrainene au ucis încă un general-maior al armatei ruse

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au declarat marți, 8 martie, că forțele ucrainene au ucis un general maior rus în apropierea orașului asediat Harkov, al doilea comandant superior rus care a murit în invazie, scrie Reuters.

Generalul-maior Vitali Gerasimov, prim-adjunct al comandantului armatei 41 a Rusiei, a fost ucis luni, se menționează într-un comunicat emis de către Direcţia principală de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina.

„Un număr de ofițeri superiori ai armatei ruse au fost, de asemenea, uciși și răniți”, potrivit ministerului Apărării din Ucraina.

Vitalii Gerasimov a participat la cel de-al doilea război cecen și la operațiunea militară rusă în Siria. A primit și o medalie „pentru revenirea Crimeei” la Rusia.

Un alt general rus, Andrei Suhovetsky, și el adjunct al comandantului Armatei 41, a fost ucis la sfârșitul lunii februarie. Ucraina spune că forțele sale au ucis peste 11 000 de soldați ruși. Rusia a confirmat aproximativ 500 de pierderi.

Citiți și: Un lunetist ucrainean ar sta în spatele morții generalului rus din trupele „Spetsnaz”

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova). preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.