Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele rusești au bombardat un…

Forțele rusești au bombardat un complex sportiv din Mariupol, unde se adăposteau femei însărcinate și copii

Sursa foto: novosti.dn.ua

Trupele ruse au bombardat miercuri, 16 martie, complexul sportiv „Neptun” din Mariupol, unde se adăposteau femei însărcinate și mame cu copii, scrie novosti.dn.ua.

„Astăzi au lansat un atac aerian asupra „Neptun”. Acum, acolo sub dărâmături se află femei însărcinate și mame cu copii. Acesta este terorism pur”, a declarat șeful Pavel Kirilenko, șeful Administrației Regionale de Stat Donețk.

Kirilenko a mai spus că forțele rusești au atacat un convoi de mașini cu civili care avansa spre Zaporojie. În urma atacului au fost rănite cinci persoane, inclusiv un copil.

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a ordonat miercuri, 16 martie, Rusiei să suspende invadarea Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a cerut Rusiei să se conformeze „imediat” deciziei Curții de la Haga.

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean”, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a Curții, al cărei sediu este la Haga. Curtea de la Haga a luat decizia cu 13 voturi pentru și 2 voturi împotrivă.