Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Federația Rusă nu va putea…

Federația Rusă nu va putea contracta împrumuturi de la FMI și Banca Mondială. Președintele SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Sursa foto: Reuters

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat vineri, 11 martie, noi sancțiuni împotriva Rusiei. El a declarat că statele G7 vor revoca statutul comercial al Rusiei de „națiune cea mai favorizată” și a anunțat o interdicție americană asupra fructelor de mare, alcoolului și diamantelor rusești, scrie Reuters.

„Președintele Vladimir Putin este agresor și trebuie să plătească un preț”, a spus Biden.

Liderul american a subiliat că Statele Unite vor adăuga nume noi pe lista oligarhilor ruși care sunt sancționați și vor interzice exportul de bunuri de lux către Rusia.

Într-o declarație separată, Casa Albă a anunțat că Biden va interzice investițiile americane în Rusia dincolo de sectorul energetic și că statele G7 vor lua măsuri pentru ca Rusia să nu mai contracteze împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială.

„Acestea sunt cele mai recente măsuri pe care le luăm, dar nu sunt ultimele măsuri pe care le luăm”. a declarat Biden.

Mișcările coordonate de Washington, Londra și alți aliați se adaugă unor sancțiuni fără precedent, controale la export și restricții bancare menite să îl preseze pe Putin să pună capăt celui mai mare război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Aceste măsuri au provocat deja prăbușirea economiei rusești, iar Fondul Monetar Internațional (FMI) prevede acum că aceasta va intra într-o „recesiune profundă” în acest an.

„Rusia nu poate încălca în mod grosolan dreptul internațional și să se aștepte să beneficieze de faptul că face parte din ordinea economică internațională”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.