Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Douăsprezece persoane, rănite în urma…

Douăsprezece persoane, rănite în urma unei explozii în Harkiv

Douăsprezece persoane au fost rănite luni, la Harkiv, în estul Ucrainei, în urma unei explozii produse în apropierea unui tribunal în care era audiat un militant pro-Kiev, a anunţat biroul procurorului local, scrie Mediafax. Potrivit sursei, cel puţin două persoane sunt grav rănite.

Explozia a avut loc în timp ce militantul prooccidental Mihailo Sokolov, audiat la tribunal pentru că a intrat înarmat într-un birou electoral pe 26 octombrie 2014, părăsea clădirea alături de mai mulţi susţinători, au precizat martori unui corespondent al AFP.

Menționăm că mai multe explozii provocate de dispozitive artizanale au avut loc în ultimele luni la Harkiv, un oraş din estul Ucrainei ferit de lupte spre deosebire de Doneţk şi Lugansk, dar unde susţinătorii Kievului şi separatiştii pro-ruşi coabitează într-un climat extrem de tensionat. Aceste atacuri au vizat sedii militare sau clădiri cu valoare simbolică.

Fostă capitală a Ucrainei şi mare centru industrial şi cultural din estul acestei ţări, Harkiv a fost cuprins de manifestaţii separatiste în primăvara anului 2014. Un conflict armat izbucnit la mijlocul lui aprilie între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene a provocat moartea a peste 4.000 de persoane până în prezent.