Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   DOC/ Institutul american pentru Studii…

DOC Institutul american pentru Studii de Război susține că forțele rusești se acumulează în periferia de est, nord-vest și vest a orașului Kiev, pentru un asalt în următoarele 24-96 de ore

Imagine-simbol

Forțele rusești se acumulează în periferia de est, nord-vest și vest a Kievului pentru un asalt asupra capitalei Ucrainei în următoarele 24-96 de ore. Rușii aduc provizii, întăriri și lansează atacuri cu rachete, pentru a slăbi și a intimida armata ucraineană înaintea asaltului, avertizează Institutul american pentru Studii de Război (ISW).

„Este prea devreme pentru a evalua eficacitatea probabilă a oricărei încercări rusești de a finaliza încercuirea Kievului sau de a ocupa orașul în acest moment. Dacă trupele ruse au fost capabile să aprovizioneze, să reorganizeze și să planifice operațiuni simultane deliberate și coordonate de-a lungul mai multor regiuni, ele pot avea mai mult succes în această operațiune decât au avut în acțiunile anterioare. Operațiunile de lângă Kiev din ultimele 72 de ore nu au oferit suficiente dovezi pentru a evalua această probabilitate”, anunță ISW.

Sursa foto: ISW

Russian Operations Assessme… by OnisimMilenKa

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova), preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.