Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   DOC/ Guvernul României a actualizat…

DOC Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. R. Moldova rămâne în zona verde

Foto: Getty Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a aprobat vineri, 14 ianuarie, o nouă hotărâre pentru actualizarea țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic. R. Moldova rămâne în zona verde.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 14 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 4.

Principale prevederi:

  • Actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, doar pentru statele membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European și menținerea ratelor de incidență din săptămâna precedentă pentru statele terțe;
  • Excluderea din zona roșie a următoarelor state/zone cu risc epidemiologic ridicat:  Africa de Sud, Brazilia, India, Nepal, Botswana, Eswatini, Namibia, Zimbabwe, Leshoto, Mozambic, Malawi, Angola și Zambia”, scrie Digi 24.

Potrivit autorităților de la București, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu vor intra în carantină dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Pe 24 decembrie 2021, CNSU din România a inclus R. Moldova în zona verde din zona galbenă.