Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cutremur de 6,1 în regiunea rusă…

Cutremur de 6,1 în regiunea rusă Kamceatka. Salvatorii susțin că nu au fost înregistrate victime

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a fost înregistrat în Kamchatka, potrivit Institutului de Geofizică al Academiei de Științe din Rusia. Cutremurul s-a produs la ora locală 18:25 (09:25, ora Moscovei) în Oceanul Pacific, în apropierea coastei din sudul peninsulei, scrie presa rusă.

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la 170 de kilometri de Petropavlovsk-Kamceatsk, centrul administrativ al regiunii Kamceatka din Rusia. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei, salvatorii au finalizat inspecția clădirilor din Petropavlovsk-Kamceatsk. Nu au fost înregistrate victime sau pagube.

Două zile în urmă, un cutremur cu magnitudinea 7,2 a lovit Tadjikistanul, la o adâncime de 10 km, în apropierea graniței cu China. Acest lucru a fost raportat de centrul național de monitorizare a cutremurelor din China. O replică cu magnitudinea de 5,0 a zguduit zona la aproximativ 20 de minute după cutremurul iniţial. Epicentrul a fost la aproximativ 82 km de cea mai apropiata granița cu China si a fost puternic resimțit in unele zone din regiunea de vest a Chinei, inclusiv Kashgar si Artux.

Pe 6 februarie, un cutremur major, cu magnitudinea 7,9, a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a peste 47 de mii de persoane, în timp ce clădiri s-au prăbușit în toată regiunea înzăpezită. Seismul a fost resimțit și în Cipru și Liban. La două săptămâni, pe 20 februarie, a urmat un cutremur cu magnitudinea de 6,4 care a lovit regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria.