Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consilierul lui Zelensky cere ajutorul…

Consilierul lui Zelensky cere ajutorul OSCE: „Avem nevoie de coridoare umanitare – alimente, medicamente, ambulanță, evacuare”

Consilierul președintelui Zelensky, Mihail Podoleac, a cerut organizațiilor internaționale să ajute Ucraina să organizeze coridoare umanitare din orașele cu trupe rusești. „Avem nevoie de alimente, medicamente, ambulanță, evacuare”, spune el.

„Satele și orașele în care sunt staționate coloanele trupelor ruse se transformă imediat în locuri de jaf, jaf, crimă. Avem nevoie de coridoare umanitare – alimente, medicamente, ambulanță, evacuare. Avem nevoie de ajutorul imediat al organizațiilor internaționale, inclusiv OSCE. Destul cu vorbele”, scrie Podoleac pe Twiteer.

Miercuri, 2 martei, șeful Administrației Regionale de Stat din Kiev, Alexei Culeba, spunea că în regiunea Kiev, armata rusă nu asigură un „culoar verde” pentru populația civilă și nu permite asistența voluntară.

A șaptea zi a unui război pe scară largă în Ucraina. Noaptea, orașul Belaya Tserkov și satul Borodyanka au fost bombardate. Dimineața orașele Irpin și Gostomel sunt bombardate. Un număr mare de clădiri au fost distruse. Infrastructură deteriorată. Armata noastră și apărarea ripostează”, a raportat șeful Administrației Regionale de Stat din Kiev.