Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Compania Meta va permite temporar…

Compania Meta va permite temporar postările care „incită la violenţă şi ură în adresa armatei sau a liderilor ruşi” pe Facebook și Instagram

Sursa foto: Reuters

Platformele Meta, Facebook și Instagram, au anunțat o schimbare temporară a politicii privind conținuturile care incită la violenţă şi la ură şi nu va elimina mesajele ostile la adresa armatei sau a liderilor ruşi, scrie Reuters.

„În contextul invaziei ruse în Ucraina, vom da dovadă de indulgenţă pentru forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre în ceea ce priveşte discursurile violente cum ar fi cele care cer moartea invadatorilor ruşi”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat, transmite Reuters.

Potrivit BBC, Meta va permite utilizatorii din țări precum Rusia, Ucraina și Polonia să ceară moartea președintelui rus Vladimir Putin sau președintelui belarus Alexander Lukașenko, dar nu va permite apeluri la violență împotriva civililor ruși.

De cealaltă parte, într-o postare pe Twitter, Ambasada Rusiei în SUA cere autorităților americane, să oprească „activitățile extremiste” ale companiei Meta și să ia măsuri pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției”.

Iar președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a sugerat deputaților să pregătească contestații la Procuratura Generală și Comisia de Investigație din cauza deciziei Meta.

Rusia a anunțat săptămâna trecută că blochează Facebook și platformele sale, invocând 26 de cazuri de „discriminare” împotriva mass-mediei ruse de către Facebook din octombrie 2020. Deși accesul la site a fost deja restricționat în Rusia, acesta nu a fost complet indisponibil.

De la începutul „operațiunii speciale” în Ucraina, Moscova a impus restricții împotriva mai multor platforme de socializare. Unele posturi TV și de radio și-au sistat temporar activitatea.