Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bombardamente în Harkov: patru persoane…

Bombardamente în Harkov: patru persoane au decedat, inclusiv doi copii

Sursa foto: Serviciul de Urgență al Ucrainei

Patru persoane au decedat, inclusiv doi copii, în urma bombardamentelor lansate de armata rusă asupra orașului ucrainean Harkov, scrie novosti.dn.ua.

Presa ucraineană scrie că în noaptea de 9 martie spre 10 martie, în urma bombardării zonelor rezidențiale din Harkov, centrul comercial Nikolsky a fost distrus, iar în satul Slobozhanskoye, un obuz a lovit o clădire rezidențială.

„În urma distrugerii clădirii rezidențiale au murit 4 persoane: 2 femei și 2 copii. O fetiță de 5 ani a reușit să supraviețuiască. Ea a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, anunță Serviciul de Stat de Urgență din regiunea Harkov.

Incendiul de la mall-ul Nikolsky din centrul orașului Harkov a fost stins la în jurul orei 3:00. Nu au fost înregistrate victime sau răniți.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării, după ce pe 8 și 9 martie, Kievul și Moscova au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare.

Pe 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina