Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile le spun ucrainenilor că…

Autoritățile le spun ucrainenilor că nu este nevoie să declare tancurile rusești capturate, „deoarece costul acestor gunoaie nu depășește 100 de salarii minime”

Autoritățile din Ucraina le-au transmis cetățenilor că tancurile sau alte echipamente rusești confiscate nu trebuie declarate în formularul fiscal și, deci, nu vor fi impozitate.

„Ai capturat un tanc rusesc sau un transportor blindat și îți faci griji cum să îl declarari? Stai liniștit și continuă să aperi patria-mamă!”, a transmis Agenția Națională pentru Protecția Împotriva Corupției (NAPC) a Ucrainei, scrie Interfax.

Agenția a explicat că „nu este nevoie să fie declarate tancurile și alte echipamente rusești capturate, deoarece costul acestora… nu depășește 100 de salarii minime (248.100 de grivne sau 8.298 de dolari). În consecință, nici nu este necesar să se depună rapoarte privind schimbările semnificative ale statutului proprietății în termen de 10 zile în cazul confiscării unor astfel de gunoi”, a scris Agenția Națională într-un comunicat oficial.

Conform presei din Ucraina, aceste vehicule sunt considerate trofee de luptă nu fac obiectul raportării în declarație din mai multe motive.