Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile elvețiene au confiscat un…

Autoritățile elvețiene au confiscat un imobil de lux care ar aparține oligarhului rus Petr Aven, un apropiat al lui Putin

Sursa foto: Reuters

Autoritățile elvețiene au confiscat o casă de lux care ar aparține oligarhului rus, Petr Aven, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și un acționar important al companiei Alfa-Grup care deține cea mai mare bancă privată din Federația Rusă, scrie Reuters.

Confiscarea imobilului vine ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

Apartamentul cu trei camere se află la etajul cinci al unui complex de lux dintr-o stațiune de golf din pitorescul Bernese Oberland, Elveția.

Aven, în vârstă de 67 de ani, a declarat anterior că va contesta sancțiunile „false și nefondate” ale Uniunii Europene adoptate de Elveția.

Mândră de faptul că este neutră în afacerile internaționale, Elveția are o activitate de gestionare a averilor de dimensiuni considerabile și este un important centru comercial pentru mărfurile rusești, notează Reuters.

Băncile elvețiene dețin 213 miliarde de dolari din banii clienților ruși în conturi offshore, estimează Asociația Bancherilor Elvețieni (SBA).

Elveția s-a aliniat sancțiunilor UE împotriva a sute de ruși pe 28 februarie. De atunci, și-a extins lista pentru a se conforma pe deplin măsurilor UE.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a cerut sâmbătă, 19 martie, Elveției să confiște activele persoanelor despre care a spus că ajută la escaladarea războiului. Luni, Polonia a lansat un apel similar.