Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac terorist la un club…

Atac terorist la un club de noapte din Florida: 50 de morţi şi 53 de răniţi

independent.ie

Peste 50 de persoane au fost ucise şi 53 rănite, duminică noapte, într-un atac armat dintr-un club LGBT din Orlando, Florida, fiind calificat de presa americană drept cel mai sângeros atac din istoria SUA. Bărbatul care a deschis focul, în interiorul localului, a murit după ce a fost împuşcat de poliţişti, relatează CNN.

„Se pare că îşi planificase din timp atacul şi era bine organizat”, a declarat şeful poliţiei locale, John Mina, adăugând că bărbatul avea la el o armă de asalt (AR-15), un pistol şi un „dispozitiv suspect” ataşat de corp.

Autorităţile locale au catalogat atacul drept un „act de terorism intern”, iar FBI a deschis o anchetă, în acest caz. Suspectul, care ar fi avut „înclinaţii spre ideologia islamistă radicală”, după cum susţine un reprezentant FBI, a fost identificat ca fiind Omar Saddiqui Mateen, cetăţean american, în vârstă de 29 de ani.

Ulterior federalii au anunţat că Mareen fusese anchetat de două ori, fiind suspectat de simpatii teroriste, însă probele nu au susţinut acuzaţiile.

După 12 ore de la atac, ISIS a revendicat masacrul, agenţia de presă apropiată Statului islamic susţinând că totul a fost pus în practică de un combatant SI.

Foto: independent.ie