Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Armata ucraineană anunță că nave…

Armata ucraineană anunță că nave ruse de război la Marea Neagră au bombardat zona de coastă, în apropierea oraşului Odesa

Armata ucraineană anunț că nave ruse de război de la Marea Neagră au bombardat zona de coastă, în apropierea oraşului Odesa, scrie Unian.

Armata ucraineană anunță miercuri, 16 martie, că satele Lebedivka, Sanjeika, Zatoka şi Bilenke, situate la 30 de kilometri dus de oraşul portuar Odesa, au fost bombardate în ultimele 24 de ore.

Odesa este al treilea cel mai important praş ucrainean şi este considerat de către Rusia o ţintă-cheie în invazia Ucrainei.

Miercuri, 16 martie, este a 21-a zi de război în Ucraina. Miercuri noaptea, sirenele de raid aerian au pornit din nou în Kiev, Odesa, Harkov, relatează presa locală. În Harkov, în urma bombardamentelor a fost înregistrată o explozie puternică. A patra rundă de negocieri dintre Moscova și Kiev privind încetarea focului, care a început luni 14 martie, va continua și miercuri, 16 martie.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina