Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Angajată OSCE, ucisă în bombardamentele…

Angajată OSCE, ucisă în bombardamentele din Harkov, Ucraina

Sursa foto: Profimedia

O angajată a Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Marina Fenina, a murit în timpul bombardamentelor de la Harkov din 1 martie, a anunțat Secretariatul OSCE din Viena.

Novaya Gazeta transmite că Marina Fenina livra provizii pentru familia ei și se afla într-o zonă care devenise periculoasă din cauza bombardamentelor.

Tot în Harkov, trupele ruse au tras asupra Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Harkov, acolo unde s-au refugiat femei și copii. Nimeni nu a avut de suferit. Catedrala Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Harkov, construită în 1657, mai scrie Novaya Gazeta.

Joi începe a opta zi a „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina, pe care autoritățile ruse interzic să o numească „război”.

Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost cucerit de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești care se îndreaptă spre Kiev „rămân blocate pe traseu”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina