Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ambasadorul Rusiei la ONU susține…

Ambasadorul Rusiei la ONU susține că forțele rusești au găsit „dovezi” privind existența laboratoarelor de arme biologice în Ucraina

Sursa foto: BBC

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a afirmat că forțele rusești au găsit „dovezi” privind existența unor laboratoare de arme biologice în Ucraina, scrie BBC.

În cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, convocată la cererea Rusiei, Vasili Nebenzia a spus că forțele rusești au găsit dovezi ale unei rețele „de cel puțin 30 de laboratoare de cercetare biologică care au ca scop consolidarea mai multor boli letale”.

El a afirmat că în aceste locații au fost efectuate „experimente biologice foarte periculoase în coordonare cu SUA”.

Nebenzia nu a furnizat nicio dovadă, iar șeful ONU, Izumi Nakamitsu, a declarat că nu cunoaște niciun program de arme biologice în Ucraina.

Între timp, SUA au calificat aceste afirmații ale Rusiei drept „ridicole” și au avertizat că Rusia le-ar putea folosi pentru a-și justifica propria utilizare potențială a unor arme similare împotriva Ucrainei.

Consiliul de Securitate ONU s-a reunit vineri, 11 martie, la solicitarea Rusiei, care susţine că SUA folosesc arme chimice în Ucraina.

Anterior, la o reuniune ONU, Rusia a acuzat SUA că finanţează cercetări privind armele chimice în Ucraina. Săptămâna aceasta secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki a calificat drept false astfel de acuzaţii.