Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Platon susține că dosarul miliardului…

Platon susține că dosarul miliardului furat este „practic finalizat”. Gazprombank ar fi fost implicată în schemă

Dosarul furtul miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc este practic finalizat, iar procurorii cunosc în totalitate schema, precum și pe cel care a gândit-o, susține controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

În cadrul unei emisiuni de la TV8 Platon a spus că ancheta jafului bancar este aproape finalizată și că, în curând, ar urma condamnări în acest sens.

Platon mai spune că în acest dosar el are statut de martor și „specialist din domeniul bancar”.

„Dosarul furtul miliarului este aproape finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se cunoaște cine și ce rol a jucat. Este o persoană care stă în spatele schemei, care a gândit totul. Acesta nu este Serghei Iaralov sau Andrian Candu”, a declarat Platon.

El mai spune că procurorii au demonstrat implicarea și vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar și că în fraudă ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

„Schema nu putea fi făcută fără cei din conducerea Gazprombank. Trebuie să fie făcut un proces prin care să fie cerută suma de 100 de milioane de dolari, plus dobânda pe 6 ani. Noi am calculat și sunt aproximativ 209 de milioane de dolari (3,7 miliarde de lei)”, a mai spus Veaceslav Platon.