Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Moldovagaz va expedia ANRE-ului solicitarea…

Moldovagaz va expedia ANRE-ului solicitarea privind majorarea tarifului la gaze până la sfârșitul lunii septembrie. Ceban: „Tariful va fi de 29 de lei. Ne consultăm cu ANRE”

SA „Moldovagaz” va expedia o solicitare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifului la gazele naturale până la sfârșitul lunii septembrie, anunță marți, 6 septembrie, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care menționează că va cere un tarif de 29 de lei, fără TVA, pentru un metru cub de gaze.

Potrivit lui Ceban, în prezent, SA „Moldovagaz” se află în proces de consultare cu responsabilii din cadrul ANRE.

„(…) Conform prognozei noastre, excluzând abaterile tarifare pentru acest an, tariful pentru un metru cub de gaze pentru consumatori va fi de 29 de lei. Decizia va fi luată de autoritatea de reglementare de stat în cadrul unei ședințe publice. În acest moment ne consultăm cu ANRE, ținând cont de viitoarele modificări ale unor acte normative privind procedura de aprobare a tarifelor”, a afirmat Vadim Ceban într-o postare pe pagina sa de Telegram.

Recent, într-un interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1, Vadim Ceban a declarat că, în septembrie, tariful pentru un metru cub de gazele naturale ar trebui să fie de 36 de lei, în contextul în care, în această lună, R. Moldova cumpără gaze naturale din Rusia la prețul de circa 1 882 de dolari pentru o mie de metri cubi, adică cu peste 424 de dolari mai mult decât în luna august. Totuși, Vadim Ceban a spus că în această lună Moldovagaz va solicita repetat ANRE-ului să aprobe tariful de circa 29 de lei pentru un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii finali. Declarația a fost făcută luni, 5 septembrie, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1.

Șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, susținea că adresarea către ANRE, privind majorarea tarifului la gazele naturale va fi bazată pe calculele prezentate în luna iulie, adică 29 de lei pentru un metru cub de gaze naturale.

Prețul de achiziție a gazelor naturale importate de R.Moldova în luna septembrie va fi de circa 1 882 de dolari pentru o mie de metri cubi, adică cu peste 424 de dolari mai mult decât în luna august, a anunțat pe 1 septembrie, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.