Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Locuitorii Capitalei care găzduiesc refugiați…

Locuitorii Capitalei care găzduiesc refugiați ucraineni se pot înregistra on-line pentru a primi asistență financiară. Precizările autorităților municipale

Locuitorii Capitalei care găzduiesc refugiați ucraineni se pot înregistra on-line pentru a primi o indemnizație financiară unică în mărime de 3 500 de lei. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei Chișinău vineri, 15 aprilie, printr-un comunicat de presă.

Primăria municipiului Chișinău anunță că a definitivat mecanismul de acordare a asistenței financiare acordate de către Programul Alimentar Mondial (World Food Programme) pentru comunitățile și familiile din orașul Chișinău care găzduiesc persoane refugiate din Ucraina.

Familiile-gazdă din orașul Chișinău vor primi o asistență financiară unică de 3 500 lei (190 dolari SUA). Sunt eligibile persoanele care găzduiesc în prezent cel puțin doi refugiați din Ucraina, pentru o perioadă de minim o săptămână.

Pentru a beneficia de ajutorul anunțat, familiile-gazdă se vor înregistra online pe platforma www.uahelp.md, completând pașii cu informația indicată, pentru ca ulterior să poată primi banii la oficiile Western Union.

Primăria municipiului Chisinau susține că a identificat cinci oficii, în fiecare sector al capitalei, pentru înregistrarea online a acelor familii-gazdă (persoane) care nu au posibilitatea de a se înregistra de sine stătător.

Adresele oficiilor amplasate în sectoarele orașului: 

Sectorul Botanica: – Pretura Botanica (str. Teilor 10)

Sectorul Buiucani: – Pretura Buiucani (str. Mihai Viteazul  2)

Sectorul Centru: – Pretura Centru, (str. Bulgară 43)

Sectorul Ciocana: – Pretura Ciocana (bd. Mircea cel Bătrân 4/3)

Sectorul Râșcani: – Centrul de plasament temporar a persoanelor refugiate Patria-Lukoil (str. Studenților 7/5).

Înregistrarea online pe www.uahelp.md va fi disponibilă din 15 aprilie, iar oficiile pentru înregistrarea online vor fi deschise de luni, 18 aprilie 2022. 

A fost instituită și o linie fierbinte +373 60865841 (inclusiv Viber), unde persoanele interesate vor fi ghidate pentru utilizarea platformei www.uahelp.md și vor putea adresa întrebări, după caz.

Citiți și: VIDEO/ Cetățenii R. Moldova care găzduiesc refugiați ucraineni vor primi indemnizații