Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Energocom anunță că va continua,…

Energocom anunță că va continua, în octombrie, să achiziționeze energie electrică de la MGRES

Sursa: SA Energocom/Facebook

În luna octombrie, SA Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES). Compania a anunțat vineri, 29 septembrie, într-un comunicat de presă, că a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice.

Condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va constitui 66 de dolari/MWh.

Conform furnizorului central de energie electrică, în octombrie, MGRES va livra circa 305 mii MWh, ce constituie aproximativ 85% din necesarul de consum al consumatorilor de pe malul drept al Nistrului.

„Restul energiei electrice necesare pentru octombrie, pe lângă cea produsă din surse regenerabile şi de CET-uri, va fi contractată de la producători din Ucraina, România și bursa OPCOM. Vor fi purtate în continuare negocieri cu MGRES în vederea furnizării energiei electrice, necesare consumatorilor de pe malul drept al râului Nistru, pentru perioada următoare”, notează Energocom.

R. Moldova cumpără energie electrică de la MGRES la prețul de 66 USD/MWh, începând cu luna martie.