Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Comisia pentru selectarea candidatului la…

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator analizează dosarele pretendenților

Comisia pen­tru selec­ta­rea can­di­da­tu­lui la func­ția de Guver­na­tor al Băn­cii Națio­nale a Mol­do­vei s-a întrunit în ședință pentru a analiza dosarele de concurs ale celor nouă pretendenți.

12787209_853105604812227_1955906171_oSpeaker-ul Andrian Candu a declarat că cei nouă candidați au fost contactați în vederea stabilirii disponibilități deplasării acestora la Chișinău pentru a se prezenta în fața Comisiei. Candu a menționat că majoritatea activează peste hotarele țării și au solicitat să suțină proba interviului la distanță, prin intermediul programelor de comunicare video.

La demararea ședinței, Candu a menționat că Parlamentul încă nu a luat încă act de cererile de demisie ale șefului BNM, Dorin Drăguțanu și prim-viceguvernatorului Marin Moloșag.

Precizăm că la con­curs s-au înscris nouă can­di­dați: Roman Cer­nî­șev, Vadim Brîn­zan, Ser­giu Cio­clea, Ser­ghei Mel­nik, Vale­riu Chi­țan, Vic­tor Timo­tin,  Ghe­or­ghe Dimi­trov, Ser­giu Iachim și Vla­di­mir Mun­teanu.

Din Comisia pen­tru selec­ta­rea can­di­da­tu­lui la func­ția de Guver­na­tor al Băn­cii Națio­nale a Mol­do­vei fac parte nouă membri: deputații Ștefan CREANGĂ, Vladimir GOLOVATIUC, Marcel RĂDUCAN, Lilian CARP, președintele Asociației Băncilor din Moldova, Nicolae DORIN, doctorul habilitat în drept, profesor universitar, vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion GUCEAC, doctorul habilitat, profesor universitar, decan al facultății Finanțe, Academia de Studii Economice din Moldova Ludmila COBZARI, economistul IDIS Viitorul Sergiu GAIBU și  directorul executiv Expert-Grup, Adrian LUPUȘOR.