Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   CNAS a transferat banii pentru…

CNAS a transferat banii pentru achitarea indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă şi a indemnizaţiilor pentru copii

Imagine-simbol

Responsabilii din cadrul Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) au emis joi, 13 mai, o notă prin care anunță beneficiarii de prestaţii sociale că au fost transferaţi banii pentru achitarea indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă şi a indemnizaţiilor pentru copii.

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost finanţată prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă în valoare de 72 mln lei. De asemenea, CNAS continuă finanţarea prestaţiilor sociale pentru anumite categorii de cetăţeni.

Astfel, potrivit CNAS au fost alocate mijloace băneşti în mărime de 24 mln lei pentru indemnizaţiile unice la naşterea copilului, 27,1 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor până la vârsta de 2 ani persoanelor neasigurate, 121 mln lei – pentru indemnizaţiile pentru creşterea copiilor persoanelor asigurate.

Potrivit CNAS, au fost finanţate indemnizaţiile lunare de suport pentru creşterea copiilor gemeni cu 1,1 mln lei şi indemnizaţiile paternale cu 1,9 mln lei, precum şi ajutorul social în valoare de 62 mln lei.

Beneficiarii îşi pot ridica banii de la instituţiile bancare sau de la oficiile poştale, indiferent de locul de domiciliu.

Publicitate
Publicitate