Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ce spune Ilan Shor despre…

Ce spune Ilan Shor despre BEM și Dodon

„În ultimul timp au apărut tot felul de zvonuri și insinuări în legătură cu identitatea mea. De aceea, vreau să fac anumite clarități. De asemenea, vreau să le dau un răspuns indivizilor care vor să-mi ponegrească numele”, a declarat omul de afacere Ilan Shor, în cadrul unui briefing.

De asemenea, Ilan Shor a vorbit și despre starea și situația în care se afla Banca de Economii din Moldova, atunci când el a devenit președintele consiliului de administrare al băncii. „Când am analizat situația băncii am găsit companii care au beneficiat de credite mari din partea băncii, care peste puțin timp s-au declarat falimentate, ceea ce înseamnă că aceste credite nu au mai fost rambursate. Noi am făcut o strategie de dezvoltare și am reușit să reanimăm banca care avea un bagaj de probleme încă din 1990”, a subliniat omul de afaceri.

Potrivit lui, 90 % de credite oferite de bancă au fost rambursate, iar 10 % din aceste credite sunt profitabile pentru bancă.

De asemenea, Ilan Shor a declarat că oferă toate documentele necesare oamenilor legii ca să fie făcute anumite clarificări.

În același timp, omul de afaceri se arată nedumerit de atitudinea și declarațiile făcute de unii deputați la adresa lui și a băncilor pe care le conduce. „În anul 2013, Veaceslav Negruța era ministru al Finanțelor și anume acesta a fost anul în care s-a produs cea mai mare gaură în sistemul bancar, iar acum el critică cel mai mult situația băncilor. De asemenea, mă uimesc și declarațiile lui Igor Dodon, care a postat pe blogul său documente, care sunt niște povești. Ne cunoaștem de mult timp. Eram prieteni și îmi cerea ajutorul la începutul carierei sale politice. L-am ajutat material în timpul campaniei electorale, iar acum vine cu astfel de declarații minciunoase”, a subliniat businessmanul.

Amintim că omul de afaceri Ilan Shor a fost audiat de CNA, fiind bănuit în dosarul legat de oferirea creditelor neformante de la Banca de Economii şi Banca Socială.