Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Bursa europeană a pierdut 7…

Bursa europeană a pierdut 7 miliarde de dolari din cauza atacului rusesc asupra Ucrainei

Escaladarea războiului din Ucraina îi împinge pe investitori să renunțe la acțiunile europene într-un număr record pe fondul riscurilor de inflație în creștere, potrivit Bank of America Corp. strategists.

Ieșirea de investiții din acțiunile companiilor europene a ajuns la 6,7 ​​miliarde de dolari într-o săptămână, transmite Bloomberg.

„Accidentele de pe piața financiară amenință recesiunea globală”, au scris strategii conduși de Michael Hartnett într-o notă citată de Bloomberg.

Războiul din Ucraina implică un „șoc inflaționist” mai mare, pe măsură ce prețurile mărfurilor vor crește, iar investitorii ar trebui să fie „maxim defensivi” în absența unei detensionări, au spus aceștia.

Ieșirile record din Europa apar pe măsură ce războiul se adaugă la îngrijorările legate de încetinirea creșterii economice și creșterii inflației. Unele dintre stocurile din regiune sunt puternic expuse Rusiei, în timp ce țările europene sunt foarte dependente de importurile de mărfuri din Rusia și Ucraina. Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu aproximativ 13% față de recordul din ianuarie, iar în scădere cu 9% e S&P 500.

Finanțele europene, care au fost unele dintre principalii beneficiari ai redresării, au scăzut cu peste 20% de la un vârf din februarie, în timp ce finanțele globale au scăzut cu 10%.