Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Situație hilară în fotbalul moldovenesc.…

Situație hilară în fotbalul moldovenesc. Echipa patronată de Ilan Șor pierde un meci de fotbal după ce a făcut șase schimbări în timpul partidei, cu una mai mult decât prevede regulamentul

Situație mai puțin întâlnită în fotbalul din R. Moldova. Echipa Milsami Orhei, patronată de controversatul politician Ilan Șor a pierdut un meci de fotbal la „masa verde” după ce a făcut șase schimbări într-un meci oficial, cu una mai mult decât prevede regulamentul.

Milsami câștigase pe teren meciul cu Zimbru Chișinău din sferturile de finală ale Cupei Moldovei și obținuse calificarea în semifinale. După ce Zimbru a depus o contestație, Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a decis să acorde victorie tehnică, 3-0, pentru echipa Zimbru Chișinău în meciul retur cu Milsami Orhei, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom.

Într-un comunicat, FMF anunță că decizia vine ca urmare a încălcării Regulamentului Cupei Moldovei Moldtelecom, ediția 2023/24 și al Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Organelor Judiciare din cadrul F.M.F, Comisia de Disciplină a F.M.F., de către formația Milsami Orhei.

FMF notează că Milsami Orhei a efectuat 6 modificări în timpul regulamentar al meciului retur cu Zimbru, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom, în timp ce regulamentele prevăd doar 5 modificări.

Astfel, chiar dacă a cedat pe terenul de fotbal cu scorul de 1 la 3, Zimbru s-a calificat în semifinale grație victoriei tehnice. Scor general, Zimbru – Milsami 5-1. În semifinale, Zimbru va întâlni Sheriff Tiraspol. Meciul-tur se va juca pe 24 aprilie, iar returul pe 1 mai.

Zimbru Chișinău a depus o contestație imediat după partida pierdută cu Milsami. Vedeți, mai jos, textul contestației depuse de Zimbru Chișinău.

„În urma partidei retur, din sferturile de finală ale Cupei Moldova la fotbal, în compania echipei Milsami Orhei, FC Zimbru Chișinău vine cu urmatoarea contestație: Echipa adversă, Milsami Orhei, a încălcat flagrant regulamentul competiției prin nerespectarea punctului 2.8. Astfel, Milsami, a efectuat în timpul regulamentar 6 modificări de jucători, deși regulamentul permite doar 5. În aceste condiții, Milsami, si-a creat un avantaj neloial practicilor Fair-Play și a obținut un plus de prospețime pe teren. Ca urmare a evenimentelor de pe teren, al 6-lea jucător schimbat Vasile Luchița, a marcat la 1:1 și golul ce a dus meciul în prelungiri. Pentru a fi și mai exacți în datele oferite, ce pot fi verificate din raportul arbitrilor sau din transmisiunea televizată a meciului, mai jos notăm schimbările efectuate de Milsami Orhei:

1. A părăsit terenul Vadim Bolohan-a intrat pe teren Vadim Dijinari (minutul 46)

2. A părăsit terenul Khali Nabil-a intrat pe teren Alexandru Antoniuc (minutul 67)

3. A părăsit terenul Igor Lambarschi-a intrat pe teren Daniel Lisu( minutul 75)

4. A părăsit terenul Mamadou Camar-a intrat pe teren Artiom Puntus(minutul 75)

5. A părăsit terenul Sorin Chele-a intrat pe teren Vadim Paireli (minutul 90)

6. A părăsit terenul Okebugwu Henry-a intrat pe teren Vasile Luchița (minutul 90)

În urma celor constatate, a încălcării regulamentului Cupa Moldovei Moldtelecom, solicităm departamentului de competiții din cadrul FMF, prin organele abilitate să analizeze raportul de joc și imaginile video pentru a confirma încălcarea punctului 2.8 din prezentul regulament, și să revină cu o decizie asupra legalității acestui joc”, se menționează în contestație. Zimbru pierduse meciul cu 3 la 1 după prelungiri, după ce câștigase partida tur cu 2 la 1.

Ulterior, clubul Milsami a publicat un comunicat și a recunoscut eroarea.

„Clubul Milsami Orhei își exprimă respectul profund față de regulile și integritatea competițiilor fotbalistice și dorește să-și exprime poziția oficială în legătură cu incidentul survenit în meciul din sferturile Cupei Moldovei disputat pe 3 Aprilie 2024, împotriva echipei FC Zimbru Chișinău.

În timpul meciului, staff-ul tehnic al echipei noastre a efectuat a șasea schimbare în minutul 90, depășind numărul maxim de cinci schimbări permis de regulamentul competiției. Recunoaștem eroarea comisă și ne asumăm integral responsabilitatea și consecințele aferente.

Dorim să subliniem că respectăm și susținem cu fermitate principiile fair-play-ului și ale conformității cu regulile în fotbal. Ne exprimăm încrederea în procesul de analiză și luare a deciziilor de către organele competente ale forului fotbalistic autohton. În acest sens, clubul nostru va coopera pe deplin și va accepta orice decizie rezultată în urma investigației acestui incident.

În plus, dorim să informăm că vom iniția o investigație internă pentru a identifica cauzele care au condus la această greșeală și vom lua măsurile corespunzătoare pentru a remedia consecințele acestui fapt. Ne angajăm să învățăm din această experiență și să implementăm măsuri concrete pentru a preveni repetarea unor astfel de situații în viitor.

FC Milsami Orhei a promovat mereu principiile fair-play-ului și respectului pentru reguli. Regretăm incidentul petrecut și ne cerem scuze suporterilor ambelor echipe, precum și tuturor celor implicați în acest meci.

Clubul Milsami Orhei își reafirmă angajamentul față de valorile sportului și promisiunea de a acționa în conformitate cu acestea în toate aspectele activității noastre fotbalistice”, se spune în comunicat.

Milsami Orhei este deținută de controversatul afacerist și politician Ilan Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul fraudei bancare.