Principală  —  IMPORTANTE   —   SMURD România: Doi copii din…

SMURD România: Doi copii din Odessa, cu maladii grave, preluați din vama Sculeni pentru a fi transferați la tratament în Italia

Doi copii din Ucraina, care suferă de maladii grave, au fost preluaţi, duminică dimineaţa, de echipajele SMURD Iaşi din vama Sculeni, pentru a fi transferaţi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi la un centru medical din Italia unde urmează a fi operaţi, scrie g4media.ro.

Coordonatoarea SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că o fetiţă de şapte luni şi un băiat de doi ani, din Odessa, Ucraina, au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Sculeni.

„Unul dintre copii este o fetiţă, în vârstă de şapte luni, cu afecţiune hepatică congenitală gravă. Cel de-al doilea copil, un băieţel de doi ani, are o tumoră abdominală. Ambii vor fi duşi la Aeroportul din Iaşi, unde va veni din Italia un avion cu echipaj medical. Copiii vor fi preluaţi şi duşi în centrul medical de la Torino unde se fac intervenţii de chirurgie oncologică şi de transplant pentru bebeluşi şi copii de vârstă mică. Este un model de colaborare de data asta Ucraina – Republica Moldova – România – Italia”, a afirmat Diana Cimpoeşu.