Principală  —  IMPORTANTE   —   Secretarul de Stat al SUA,…

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, vine în R. Moldova

Sursa foto: Ambasada SUA în R. Moldova

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va întreprinde o vizită de lucru în mai multe țări europene, în perioada 3 – 8 martie 2022, anunță Departamentul de Stat al SUA. Potrivit sursei citate, Antony Blinken va vizita Belgia, Polonia, R. Moldova, Letonia, Lituania și Estonia pentru a discuta cu aliaţii NATO şi partenerii din UE despre invazia Federației Ruse în Ucraina.

Departament de Stat al SUA menționează într-un comunicat de presă că, Secretarul de stat Antony Blinken se va opri mai întâi la Bruxelles pentru a se întâlni cu omologii săi din Uniunea Europeană şi NATO.

Pe 5 martie, Antony Blinken va vizita Polonia, unde se va întâlni cu liderii polonezi pentru „a discuta despre asistența suplimentară de securitate în fața agresiunii continue și a atacului Rusiei asupra Ucrainei”.

Ulterior, secretarul de stat Antony Blinken va veni la Chișinău, unde va avea întrevederi cu președinta țării Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavriliță și ministrul de externe Nicu Popescu. În comunicatul de presă al Departamentului de Stat al SUA se menționează că, în timpul vizitei din R. Moldova, Antony Blinken va discuta despre sprijinul pentru eforturile R. Moldova de a primi și asista refugiații din Ucraina, precum și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

De asemenea, pe 6 martie, Secretarul de stat al SUA Antony Blinken va călători la Vilnius, Lituania, pe 7 martie, la Riga, Letonia, iar pe 8 martie va vizita Tallinn, Estonia.