Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rușii rămân fără telenovela „O…

Rușii rămân fără telenovela „O Clone”. Brazilienii renunța la neutralitate și aplică primele sancțiuni

Inițial, Brazilia a refuzat să impună sancțiuni Rusiei. Președintele Jair Bolsonaro a afirmat, pe 28 februarie, că țara va sa va continua să îşi menţină neutralitatea faţă de invadarea Ucrainei, iar Rusia rămâne cel mai de încredere partener al Braziliei. Ieri, 10 martie, presa braziliană a scris, însă, despre primele sancțiuni aplicate de brazilieni asupra rușilor.

Globo, unul dintre trusturile media din Brazilia, va suspenda cooperarea cu partenerii din Rusia și nu va mai achiziționa drepturi de difuzare a unor seriale TV, din cauza conflictului din Ucraina, informează cotidianul brazilian Folha, citat de agenția de presă rusă Tass.

„În acest moment, canalele de televiziune din Rusia difuzează serialele TV „O Clone” și „Por Amor” pe platformele de streaming locale, trustul Globo fiind reprezentat de serialele „O Clone”, „Brazil Avenue”, „Above Justice”, „Iron Island” și ”Hidden Truths” ”, potrivit Folha.

Seriale TV braziliene au devenit populare în rândul telespectatorilor la sfârșitul anilor 80, când publicului sovietic i-a fost prezentat pentru prima dată telenovela „Isaura: Slave Girl”.