Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Proteste anti-război în Rusia și…

Proteste anti-război în Rusia și Georgia. În Republica Serbia a fost organizat un protest în susținerea Rusiei, cu icoane și cu portretul lui Vladimir Putin

Sursa foto: Telegram/ JAMnews

Este a noua zi de când Rusia a invadat Ucraina, iar protestele anti-război continuă în mai multe orașe ale lumii. În Gostiny Dvor din Sankt Petersburg a fost organizat un protest pașnic la care ar fi fost reținute 15 persoane, notează publicația Fontanka. Iar în Georgia, mii de oameni s-au adunat în centrul capitalei, în semn de solidaritate cu poporul Ucrainei.

Potrivit proiectului media independent pentru drepturile omului OVD News, pe 4 martie 2022, la protestele din Rusia au fost reținute peste 37 de persoane în 12 orașe. Sursa citată menționează că, numărul persoanelor reținute ar putea fi și mai mare.

Între timp, în Republica Serbia a fost organizat un protest în susținerea Rusiei, transmite Rupor Moskvî.

Vineri, 4 martie, este a noua zi de război în Ucraina. La 24 februarie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat o „operațiune militară specială” în Ucraina, iar de atunci, mai multe orașe au fost bombardate, inclusiv capitala Ucrainei, Kiev.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina