Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Zelenski către poporul elvețian:…

Președintele Zelenski către poporul elvețian: „Să nu dăm un singur dolar, franc sau euro mașinii militare ruse pentru a ne ucide poporul”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a adresatr, printr-un mesaj on-line, postat pe president.gov.ua, elvețienilor care au participat la un amplu miting de protest, organizat la Berna, împotriva războiului din Ucraina.

„M-am adresat oamenilor din Elveția. Aceasta este o țară specială. Ea nu își face loc cu coatele, pe arena internațională, dar când își spune cuvântul, absolut toată lumea o aude. Elveția a susținut sancțiunile împotriva Rusiei, care au fost aplicate de UE. Acest lucru înseamnă mult pentru mașinăria de stat rusă. Pentru oamenii care sunt obișnuiți cu faptul că puterea înseamnă bani. Și asta înseamnă bănci. Prin urmare, este vorba despre Elveția și despre alte țări care ajută la conservarea capitalului. Sunt recunoscător președintelui și poporului Elveției și statului lor pentru că au fost sinceri în sprijinirea luptei noastre pentru viață și libertate”, a declarat Zelenski, sugerând ca toate companiile elvețiene care încă nu au părăsit piața rusă să o facă imediat. „Să nu dăm un singur dolar, franc sau euro mașinii militare ruse pentru a ne ucide poporul. Toți cei responsabili de războiul împotriva statului nostru să nu se poată bucura de viață în Elveția, imobiliare în Elveția, bănci în Elveția”, a îndemnat președintele Zelenski.

Elveţia, care nu este membră a UE, a adoptat sancţiunile UE împotriva unor persoane publice sau entităţi din Rusia.