Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președinta Comisiei Europene, Ursula von…

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Madrid: „Ne putem imagina ca Uniunea Europeană să fie fără Ucraina și fără Moldova?”

Sursa foto: Reuters

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni, 3 iulie, că este imperativ ca Uniunea Europeană să abordeze problema lărgirii sale cât mai curând posibil pentru a include țări precum Ucraina și Moldova, cu scopul de a garanta că acestea nu se află sub influența Rusiei sau Chinei, transmite Associated Press.

Vorbind la Madrid, von der Leyen a spus că blocul trebuie să privească înainte cu patru ani și să-și imagineze cum ar trebui să arate uniunea.

„Ne putem imagina ca Uniunea Europeană să fie fără Ucraina și fără Moldova, fără Balcanii de Vest? Și acele părți ale Europei să fie sub influența Rusiei sau a Chinei? Imposibil. Deci, direcția este clară. Și, prin urmare, acum trebuie să începem să ne gândim cum ne asigurăm că Europa este întreagă, că acele țări fac parte din Uniunea Europeană.”, a spus Ursula von der Leyen .

Von der Leyen și echipa ei au sosit luni la Madrid, unde a avut loc primul eveniment major al președinției spaniole, care se încheie pe 31 decembrie. Întâlnirea a avut loc în noul muzeu Galeria Colecțiilor Regale.