Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   SIS suține că în ziua…

SIS suține că în ziua alegerilor Comisia Electorală Centrală a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice

Serviciul de Informații și Securitate al R. Moldova susține că în procesul de desfășurare a alegerilor parlamentare, sistemul informaţional al Comisiei Electorale Centrale (CEC) a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice.

Conform unui comunicat de presă al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, cele mai multe atacuri au fost depistate odată cu închiderea secțiilor de votare, fiind identificate tentative de blocare și sistare a platformelor de afișare a rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar.

„Atacurile cibernetice asupra sistemului informațional au fost contracarate de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, fiind asigurată funcționarea sistemului informatic fără devieri, prezentând rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent sub o formă transparentă și protejată”, se preciează în comunicatul SIS.

Totodată, SIS menționează că va desfășura acțiuni pentru investigarea sursei și tipului atacurilor cibernetice înregistrate.