Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   R. Moldova va găzdui, primăvara…

R. Moldova va găzdui, primăvara viitoare, liderii statelor din Europa pentru cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în R. Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu înainte de conferința de presă susținută în seara de 6 octombrie, la Praga, în comun cu președintele francez Emmanuel Macron, inițiatorul CPE, și cu prim-ministrul ceh Petr Fiala.

„Propunerea de a găzdui reuniunea celor 44 de lideri ai statelor și regiunilor din Europa în țara noastră accentuează sprijinul univoc al partenerilor noștri pentru parcursul și viitorul european al Moldovei. El reflectă de asemenea caracterul pragmatic și orientat spre rezultat, pe care dorim să-l conferim Comunității Politice Europene create astăzi. Dragi prieteni, vă așteptăm la Chișinău”, se arată într-o postare a șefei statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintei Sandu, este nevoie de eforturi suplimentare pentru consolidarea securității europene pe termen mediu și lung.

„Drumul pe care îl avem în față nu este ușor și doar împreună putem rezolva aceste provocări. Vom trece peste iarna aceasta, Europa va ieși mult mai puternică din ea, iar noi vom fi gata să vă primim, primăvara viitoare, în R. Moldova”, a declarat Maia Sandu la Praga.

Președinta a participat pe 6 octombrie la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, CPE este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.