Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Putin, într-o conversație cu Erdogan,…

Putin, într-o conversație cu Erdogan, declară că suspendarea „operațiunii speciale” din Ucraina este posibilă doar dacă „Kievul încetează ostilitățile”

Foto: TASS

Președintele rus, Vladimir Putin, într-o conversație de azi cu președintele turc Tayyip Erdogan Erdogan, declară că suspendarea „operațiunii speciale” din Ucraina este posibilă doar dacă „Kievul încetează ostilitățile”, scrie TASS.

Totodată, Putin i-a spus lui Erdogan că „operațiunea specială”, așa cum numesc autoritățile ruse invazia pe care au pornit-o, a Forțelor Armate Ruse în Ucraina decurge „conform planului”, dar a menționat că Federația Rusă își confirmă disponibilitatea pentru dialog cu Kievul.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, atacul fiind precedat de o declaraţie a preşedintelui rus care a transmis conaţionalilor săi că este vorba de o „operaţiune specială” pentru „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Invazia militară rusească asupra Ucrainei continuă pentru a unsprezecea zi consecutiv. În contextul crizei de securitate în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a venit la Chișinău pentru a discuta cu oficialii moldoveni despre gestionarea valului de refugiați ucraineni, dar și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat în dimineața zilei de 6 martie că „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere”. Iar Rusia, prin purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, cere UE și NATO să nu mai ajute Ucraina cu armament.

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării: „Continuăm să respingem inamicul. Ocupatorii ruși nu ne pot distruge”