Principală  —  IMPORTANTE   —   Roskomnadzor solicită presei ruse să…

Roskomnadzor solicită presei ruse să șteargă informațiile care spun că în Ucraina are loc o invazie și un război

Serviciul Federal de Control al Comunicațiilor, Informației Tehnologice și Mass Media (Roskomnadzor) anunță că a trimis notificări despre „necesitatea restricționării accesului la informații false din surse precum Ekho Moskvy, InoSMI, Mediazona, New Times, Dozhd, Svobodnaya Pressa, Krym. Realii, Novaya Gazeta, Jurnalist, Lenizdat”.

„Pe aceste resurse, sub masca mesajelor de încredere, apar informații neadevărate, dar de interes public despre bombardarea orașelor ucrainene și moartea civililor în Ucraina, ca urmare a acțiunilor armatei ruse, precum și materiale în care este numită operațiunea în curs de desfășurare drept un atac, o invazie sau o declarație de război”, motivează Roskomnadzor.

Instituția amenință că, dacă nu vor fi șterse informațiile respective, accesul la aceste resurse va fi limitat și menționează că a lansat, de asemenea, investigații administrative cu privire la informațiile apărute pe platformele mass-media enumerate.

Infracțiunea invocată de autoritățile ruse pe marginea acestui caz implică răspundere sub forma unei amenzi administrative de până la 5 milioane de ruble.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Consiliul de Securitate al Rusiei a votat luni, 21 februarie, pentru recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk, iar liderul de la Kremlin Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența celor două regiuni și a trimis trupe ruseşti în anumite zone din regiunile Doneţk şi Lugansk ca să asigure menținerea păcii. Occidentul a condamnat decizia Rusiei și a declarat că impune sancțiuni. Ucraina a solicitat convocarea imediată a Consiliului de Securitate al ONU.


Cronologia evenimentelor din UcrainaLIVE TEXT/ Ziua a treia de război în Ucraina. Human Rights Watch confirmă atacul asupra unui spital