Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma DA a înaintat moțiune…

Platforma DA a înaintat moțiune simplă asupra politicilor efectuate de către MEIE

Platforma DA a înaintat, miercuri, 13 februarie, în plenul Parlamentului de la Chișinău moțiunea simplă asupra politicilor efectuate de către Ministerul de Externe și Integrării Europene al R. Moldova.

Noi nu avem nevoie de o politica externă așa-numită ,,echilibrată”, care să promoveze interesele străine și de conjunctură. Noi avem nevoie de o politică externă consecventă, consistentă si predictibilă, care să promoveze doar interesele naționale ale țării noastre, în care integrarea europeana este obiectivul strategic major, deopotrivă cu stabilirea și promovarea colaborări cu toate statele, în baza principiilor fundamentale ale dreptului internațional. Nu factorul geografic sau militar trebuie să determine poziția noastră față de un stat sau altul, ci interesele noastre naționale față de acestea”, se spune în textul moțunii.

Documentul a fost prezentat de către deputatul PPDA, Chiril Moțpan, la tribuna principală a Parlamentului.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.

Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.