Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Peskov susține că Putin primește…

Peskov susține că Putin primește date despre pierderile din Ucraina, dar „nu poate dezvălui aceste informații”

Vladimir Putin, în calitate de comandant șef, primește date despre pierderile Rusiei din războiul cu Ucraina, dar Kremlinul nu poate dezvălui aceste informații. Despre acest lucru a spus reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, scrie meduza.io

Desigur, el este comandantul șef”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă Putin este informat despre pierderi. Cu toate acestea, nu a oferit date precise, redirecționând întrebarea către Ministerul Apărării.

A început cea de-a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. La Jitomir, în urma unui atac aerian „la baza Forțelor Armate ale Ucrainei”, patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Herson, armata rusă a preluat controlul asupra portului fluvial, gării, dar și asupra clădirilor administrative. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor din Ucraina, miercuri, 2 martie. LIVE TEXT