Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul politic PACCC, condus de…

Partidul politic PACCC, condus de fostul deputat comunist Mark Tkaciuc va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie: formațiunea și-a aprobat lista cu cei 101 candidați pentru funcția de deputat

Partidul politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic” (PACCC) creat de patru foști deputați de vârf ai Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) și condus de fostul deputat comunist Mark Tkaciuc va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Într-un comunicat emis de partidul politic se menționează că formațiunea și-a desemnat cei 101 candidați pentru funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău, la alegerile parlamentare anticipate.

O decizie în acest sens a fost luată joi, 12 mai, de către Comitetul Republican al Partidului Acțiunii Comune Congresul Civic.

„Printre ei se regăsesc economiști, reprezentanți ai societății civile, mediul științific, jurnaliști și publiciști, reprezentanți al Administrației Publice Locale, pedagogi și medici. În jur de 60 la sută din listă sunt reprezentanți regionali. Majoritatea candidaților la funcția de deputat au fost înaintați la recomandarea comitetelor raionale ale Congresului Civic”, se menționează într-un comunicat al partidului.

Tot în notă se menționează că „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic” a decis să participe la anticipate „pentru a schimba situația dezastruoasă spre care se îndreaptă țara noastră”.

„Noi participăm la alegerile parlamentare anticipate pentru a schimba situația dezastruoasă spre care se îndreaptă țara noastră. Viitorul Parlament trebuie să rezolve problemele nemijlocit-stringente a cetățenilor țării noastre. Această tendință, cu mare regret, a fost neglijată de foștii deputați în ultimii 10 ani”, se mai arată în comunicatul PACCC.

Partidul politic „Partidul Acțiunii Comune Congresul Civic” (PACCC) a fost înregistrat oficial luni, 13 ianuarie 2020, de către Agenția Servicii Publice (ASP).

Fondatorii partidului, care se declară a fi de stânga, sunt patru foști deputați comuniști, Mark Tkaciuc, Iurie Muntean, Zurab Todua și Mihail Poleanschi, care în anul 2014 au fost excluși din PCRM.

Mark Tkaciuk și Iurie Muntean au fost excluși din PCRM în anul 2014.

Tkaciuk a fost deputat în Parlamentul de la Chișinău în perioada 2001 – 2002 și 2009 – 2014. Tkaciuk a fost și consilier prezidențial, al fostului președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, pe probleme politice.