Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu: „R. Moldova va…

Maia Sandu: „R. Moldova va depune cerere de aderare la UE. Despre când și cum vom face acest lucru o să vă informăm neapărat”

„R. Moldova va depune cerere de aderare la UE. Despre când și cum vom face acest lucru o să vă informăm neapărat”. Astfel a răspuns șefa statului Maia Sandu fiind întrebată despre șansele țării noastre de a depune cerere de aderare la Uniunea Europeană.

La rândul său, vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell a spus este decizia suverană a R. Moldova de a depune o cerere de aderare la UE.

„UE este o organizație deschisă pentru oricine și orice țară care vrea să se alăture. Sunt reguli pentru asta, iar primul pas este de a depune cererea în calitate de membru. Este o decizie suverană a fiecărei țări de a depune sau nu cerere. Este decizia suverană a R. Moldova de a depune o asemena cerere. Dacă R. Moldova va decide să depună o asemeena cerere, trebuie să decidă când”, a spus Josep Borrell.

Parlamentul European a votat astăzi, 1 martie, rezoluția care oferă o perspectivă europeană Ucrainei.

Membrii Parlamentului European au aprobat cu o majoritate covârșitoare o rezoluție prin care se recomandă statelor membre UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat Ucrainei la aderare

Amintim că preşedintele Volodimir Zelensky a semnat, luni, 28 februarie, cererea de aderare a Ucrainei la UE. Kievul cere ca Ucraina să fie acceptată în UE în baza unei proceduri extraordinare.

Mai multe țări, inclusiv România, au anunțat că susțin aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.