Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Premierul Recean anunță că…

LIVE Premierul Recean anunță că a făcut vizite inopinate la unele instituții desconcentrate: „Nu voi da nume, dar există și o problemă de atitudine”

UPDATE 10:35 „Ieri am fost în vizită la Fălești. Am discutat cu antreprenorii, în mod special cu cei din domeniul agricol, și eu fost mai multe solicitări. Una dintre cele mai arzătoarea probleme erau investițiile în agricultură, în industrializarea agriculturii. (…)

Am mai făcut niște vizite ieri, inopinate, la unele instituții desconcentrate și vreau să vă spun că avem acolo foarte mult de lucru. Înțeleg că există constrângerea că nu există suficienți bani ca să alocăm pentru infrastructura acelor instituții, că nu există suficienți bani ca să aibă și instrumente de lucru. De data asta nu voi da nume, dar există și o problemă de atitudine. Dragi colegi, lucrăm pe verticală, până la ultimul funcționar public, să-i explicăm foarte clar că ei sunt acolo ca să deservească cetățenii sau mediul de afaceri. Ceea ce am văzut ieri lasă de dorit. De această dată nu voi da nume, cu următoarele vizite inopinate o să trebuiască să fim mai incisivi. Vă încurajez pe fiecare dintre voi să faceți același lucru, pentru că noi avem sarcina să face Guvernul ăsta să ducă serviciile cât mai aproape de cetățeni și mediul de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean la începutul ședinței.

Cabinetul de miniștri se întrunește miercuri, 22 februarie, în ședință. Pe ordinea de zi a întrunirii sunt 22 de subiecte, printre care hotărârea pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la subvenționarea în agricultură și mediul rural, majorarea efectivul-limită și modificarea structurii Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, cât și hotărârea cu privire la aprobarea normelor de operare a baloanelor și planoarelor.

„În spiritul transparenței instituționale, după ședința Cabinetului de miniștri, anunțăm despre lansarea de către purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a briefingurilor de presă regulate referitoare la principalele subiecte adoptate în ședință”, a informat anterior Executivul.