Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Josep Borrell: „Credem că R.…

Josep Borrell: „Credem că R. Moldova aparține familiei europene”

Președinta R. Moldova, Maia Sandu și vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell susțin o conferință de presă. „Sprijinim dreptul al R. Moldova de ași alege viitorul. De asemenea, credem că R. Moldova aparține familiei europene”, a spus Josep Borrell.

Acesta a vorbit, în principal, despre situația refugiaților ucraineni.

„Autoritățile moldovenești și cetățenii R. Moldova au demonstrat generozitate oferind acest sprijin cetățenilor ucraineni și altora. Toți oamenii merită un tratament egal fără niciun fel de discriminare, care ar putea să afecteze pe unii refugiați, în baza unor criterii. Toți merită un tratament egal”, a spus oficialul.

„Am venit să ne exprimăm sprijinul și solidaritatea pentru R. Moldova în situația curentă. Vom sprijini R. Moldova în mai multe domenii. În ceea ce privește electricitatea, analizăm posibilitatea de sincronizare a rețelei electrice dintre R. Moldova și UE și sperăm să avem rezultate cât mai curând”, a msi spus Josep Borrell

Josep Borrell a ajuns miercuri la Chișinău, fiind în soțit de Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi. Oficialii se vor afla în R. Moldova miercuri și joi.

În contextul crizei refugiaților, ei vor vizita un centru pentru refugiați din R. Moldova care găzduiește refugiați ucraineni.